Gazete Vatan Logo

‘2019 sıçrama dönemi olacak’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ardından ilçe meydanında düzenlenen 8’inci Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali’nin açılış törenine katıldı.

‘2019 sıçrama dönemi olacak’

Memleketi Gümüşhane’nin Şiran İlçesine giden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ilçe girişinde törenle karşılandı, Işık ile tokalaşmak isteyen çok sayıda vatandaş da uzun kuyruklar oluşturdu. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ardından ilçe meydanında düzenlenen 8’inci Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali’nin açılış törenine katıldı. Festival açılışında sahne alan halk oyunları ekibi Kafkas oyunu oynadıktan sonra Işık’a Türk bayrağı verdi. Işık da Türk bayrağını öperek teslim aldı.

‘IMF’nin adını...’

Türkiye’de artık IMF’nin adının anılmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Işık, “Türkiye’yi her geçen gün, her geçen ay, her geçen yıl büyütmeye devam ediyoruz. Son 15 yılda Türkiye inanılmaz bir gelişme ve büyüme ortaya koydu. 15 yıl önce IMF’nin 3 kuruşuna muhtaç olan bu ülkede artık IMF’nin adını duymaz olduk. Artık IMF’nin 3 kuruşu gelmezse memurun, emeklinin maaşının ödenemediği Türkiye, çok çok gerilerde kaldı” dedi.

‘Yakışmayan problemler’

Işık şöyle devam etti: “Türkiye maalesef bütün dünya büyük bir gayretle kalkınırken, terör, anarşi ve kardeş kavgası gibi asla bu milletin tarihine ve birikimine yakışmayan problemlerle uğraştı. Halen daha terörle mücadele ediyoruz, bir takım sorun ve sıkıntılarla uğraşıyoruz. Ama bu Allah’a hamdolsun Türkiye’nin yönetemediği problemler değil artık.”

Haberin Devamı

En güçlü 10 ekonomiden biri

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık konuşmasında 2019’da yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı sisteminin önemine de işaret etti, “2019 Türkiye için yeni bir sıçrama döneminin başlangıcı olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yeter ki biz Türkiye’nin istikrarının korunması noktasında üzerimize düşeni yapalım. Bu yeni hamle dönemiyle birlikte Türkiye dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına gelecek. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.