Gazete Vatan Logo

‘20-30 yıl önce bu ayinleri tasavvur bile edemezdik’

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’da pazar ayinini yönetti. Ürgüp’ün Cemil Köyü’nde bulunan Timio Stavrus Kilisesi’nde özel izinle gerçekleştirilen ayinde, İncil’den bölümler okundu, dualar edildi, ilahiler söylendi.

Yeni bir Türkiye

Ayine, Eski Yunanistan Tarım Bakanı Maksimos Harakopulos, Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Konstantinos Triaras ile birlikte Atina’dan gelenlerle İstanbul’dan gelen konuklar katıldı. Ayin için gelenler, kilisenin çevresinde satılan hediyelik eşyalardan aldı, kilisegirişine hazırlanan masa üzerine mum yaktı.

Bartholomeos, Rumca yaptığı dua ve konuşmanın sonrasında Türkçe, dostluk, barış ve kardeşlik mesajları da verdi. Bartholomeos, şunları söyledi, “20-30 sene öncesine kadar bu tür ayinler Kapadokya’da olsun, Sümela Manastırı’nda olsun tasavvur edilecek şeyler değildi. Fakat bugün yeni bir Türkiye’de yaşıyoruz ve çok şeyin değiştiğini memnuniyetle müşahade ediyoruz. Yüce Allah’a ve devletimize müteşekkiriz.”

Haberin Devamı