Gazete Vatan Logo

‘20-21 yaşında genç isimler listede seçilecek yerlerde!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle iftarda gençlere böyle seslendi: Gençler size dikte etmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmaya çalışmayacağız sadece sizlerle birlikte çalışacağız

‘20-21 yaşında genç isimler listede seçilecek yerlerde!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gençler ve sporcularla bir araya geldi. Burada verilen iftarda gençlere Arif Nihat Asya’nın şiiri ile seslenen Erdoğan, “Gençlerimizden beklentimiz, hangi alanda çalışırsanız çalışın en iyisi olmaları, gayret göstermeleridir” dedi. Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şöyle:

16 saatte pes ettiler

O gece imanlı olan yüreklerin, imansız olanlara karşı bir zafer gecesiydi. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Milletimizle beraber 15 Temmuz’da bunu yaptık. Her meşrepten insanımızla beraber yürüdük. Silahların namlularına, F-16’lara, helikopterlere karşı beraber yürüdük. Siz yürüdünüz, size düşman olanlar 16 saatte pes etti. Onlar zannettiler ki, bu silahlar ve uçaklar bizde olduğu sürece kazanacağız. Demek ki silahlar F-16’lar helikopterler şunlar, bunlar değil. İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.

18-19 yaşında gençler de olsun

Haberin Devamı

Pazartesi saat 17.00’ye kadar listeleri YSK’ya teslim etmemiz lazım. Kılı kırk yarıyoruz. Bu listelerin içinde 18-19 yaşında gençlerimiz de olsun istiyoruz. Bu listelerin başında olmasalar da bu gençlerimizi Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hazırlamak ilerideki seçimlere hazırlamak amacımızdır. Şu anda kazanacak yerlerde olan 20-21 yaşında gençlerimiz var.

Genç nüfusa ihtiyaç var

Büyük hedefleri büyük hayalleri idealleri olmayanların geleceği de olmaz. Hayaller ile hakikatler arasında sadece azim ve emek ile alın teri vardır. Genç ve dinamik nüfusa ihtiyacımız var. Şu anda Batı yaşlanıyor bizde de yaşlılık alametleri belirlemeye başladı. Bundan dolayı genç ve dinamik nüfusa ihtiyacımız var. Gençlerimiz olarak sizler bizim bıraktığımız yerden devralacağınız Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaksınız.

Canınızı verin, bayrağı vermeyin

Erdoğan iftarda gençlere Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiriyle seslendi: Sizler 16 yıldır süren kesintisiz istikrar döneminin çocuklarısınız. Gençlere bırakılacak en büyük miras tek bayrak, tek devlet ve tek vatan. Bunlar gittiğinde canınızın da bir önemi kalmayacak. Gerekirse canınızı verin ama milletinizi böldürtmeyin, bayrağınızı indirtmeyin. Güçlü olan ‘Ben haklıyım’ diyor ama öyle değil, unutmayın haklı olan güçlüdür. Gençler size dikte etmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmaya çalışmayacağız sadece sizinle birlikte çalışacağız.

Haberin Devamı