Gazete Vatan Logo

'2 SÜPER FİLM BİRDEN' 29 Eylülde sinemalarda

“ALMANYA RÜYASI” belgeseli ile adını duyuran genç yönetmen Murat Şeker’in yapımcılığını SugarWorkz’un üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi “2 SÜPER FİLM BİRDEN” 29 Eylül’de vizyona giriyor

1973 doğumlu yönetmen, “2 SÜPER FİLM BİRDEN” adlı filmiyle içinde büyüdüğü 80’li yılların ve 90 kuşağının ruhunu yansıtarak günümüz Türk Sinemasına farklı bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Hedef kitlesini gençlerin oluşturduğu “2 SÜPER FİLM BİRDEN”, sıradışı ve dinamik senaryosu, genç oyuncu kadrosu ve farklı mekanlarıyla hikayeye eşlik eden İstanbul manzaralarıyla dikkat çekiyor.

Hikayesini, sinema sevgisi, idealler ve özveri temaları etrafında kurgulayan film, Necati adlı sinema tutkunu genç bir yönetmenin, sistemin tüm çarpıklığına rağmen ideallerini gerçekleştirmek uğruna verdiği mücadeleyi konu alıyor. “Avrupa’yı sarsacak deneysel bir film” çekmek sevdasındaki Necati’nin maceradan maceraya koşan hikayesi mizahi bir bakış açısı ile anlatılıyor. Aksiyon bölümleri de içeren yapım, hikayenin oluşumuna esin kaynağı olan ünlü fizikçi Newton’un “Yer çekimi Yasası”na gönderme yaptığı sahneleri ile seyirciyi düşündürmeyi de ihmal etmiyor. Yönetmen Murat Şeker, filmin ana eksenini “Hareket eden her şey etki yaratır” fikrinin yörüngesinde belirliyor.

Başrollerini, Fatih Akın, Emir Kusturica ve Hal Hartley gibi dünyaca ünlü yönetmenler ile çalışmış olan Tim Seyfi, Uğur Polat, Beste Bereket, Murat Akkoyunlu ve Yasemin Öztürk’ün paylaştığı yapımda, Nejat İşler, Cahit Berkay, Feridun Düzağaç, Suzan Aksoy, Zerrin Sümer ve Atilla Saral gibi misafir oyuncuların canlandırdığı karakterler de filme renk katıyor.


K o n u

Necati 33 yaşında sinema tutkunu bir adamdır. Annesini, doğduktan hemen sonra kaybetmiştir. Babası Mustafa ise "Newton" lakaplı enteresan bir balıkçıdır. Necati'nin en büyük hayali video kamerayla çekmeye çalıştığı "Yer çekimi Sıfır" isimli filmi tamamlayıp sinema perdesinde insanlara gösterebilmektir. Geçimini, şöhret olma hevesindeki genç şarkıcı - türkücülere klipler, kanına girdiği mahalle esnafına saçma sapan reklamlar çekerek, çok zorda kaldığı zamanlarda da düğün kameramanlığı yaparak sağlamaktadır.

Söz konusu sinema olunca tam bir Don Kişot olan Necati "Avrupa'yı sarsacak deneysel bir film" olarak tanıttığı filmine karısı Arzu ve yardımcısı Selami dışında hiç bir yapımcıdan maddi destek sağlayamaz. Çünkü filmini bir senaryoya bağlı kalmadan ve profesyonel oyuncular kullanmadan çekmektedir. Projesini hayata geçirirken meydana gelen beklenmedik gelişmeler, Necati’yi bir mafya hesaplaşmasının ortasına düşürdüğü gibi yaşamındaki tüm insanları etkileyecek sonuçlar doğuracaktır.

Haberin Devamı