Gazete Vatan Logo

'2 cumhurbaşkanı mı olsun'

CHP liderinin ‘tek adam sistemi geliyor’ eleştirisine Başbakan Yıldırım, “Keyfin için iki Cumhurbaşkanı mı çıkaralım?” diye yanıt verdi.

'2 cumhurbaşkanı mı olsun'

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni anayasa düzenlemesine yönelik “tek adam sistemi getiriyor” eleştirilerine dün partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Yıldırım grup toplantısında özetle şunları söyledi:

‘Abudik gubidik....’

“Milli iradenin nasıl el değiştirdiğini çarpıcı şekilde hafızalarımızı yokladık ve gördük. Biz niye Cumhurbaşkanlığı sistemi diyoruz çünkü millet yetkiyi sandıkta doğrudan kendisi verecek. Milletin verdiği yetkiyi abidik gubidik yaparak, tezgahlarla değiştiremeyecek, hiç kimse değiştiremeyecek. Vesayetle mücadele ede de bugünlere geldi Türkiye. Vatandaş seçim yapıyor, oyu veriyor zannediyor ki her şey bitti, nerde? Ankara’da alavere dalavere işler değişiyor. 28 Şubat’ta gördük.”

‘100 vekil artırdınız’

“Yeni anayasa ile daha güçlü, üretken bir Türkiye’nin kapılarını açıyoruz. Kılıçdaroğlu, daha önce vekil sayısını artırmamış gibi bugün konuşuyor. 100 vekil artırdınız, şimdi 50 artıyor. Bununla ülke batarmış. Türkiye’ye bir şey olmaz, merak etme. İstemezük heyeti sağda solda bilgi kirliliği oluşturuyor. Tek adam rejimi var, tutturmuşlar Meclis işlevsiz kalacakmış. Kardeşim senin keyfin için iki cumhurbaşkanı, iki başbakan, iki belediye başkanı mı çıkaralım, ne diyorsun. İdarecilik biçiminden rahatsızsan Kılıçdaroğlu; CHP’nin başına ikinci genel başkan seçsin. Nasıl olacak diyorsan kol kola girdikleri HDP’ye baksınlar onların yaptığını yapsınlar. Onlarda her şeyin bir eşi var.”

Haberin Devamı

Kürdistan bayrağı izahı

“Barzani, Türkiye’yi ziyaret etti. Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları vardır. Ayrı bayrağı vardır. Dünyada da bu şekilde tanınır. Sanki yeni bir teamülmüş gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Başkaca bir diplomatik teamül geliştirmek yeni usuller ortaya koyma uygulamamız olmadı olmaz. Kürt kardeşlerimiz ile sorunumuz yoktur.”

PYD olursa biz yokuz

“Rakka’da DEAŞ’ın yok edilmesiyle ilgili olarak PKK’nın kuzeni, eşiti konumundaki YPG-PYD gibi örgütler, terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda katiyen olmayız.”

Haberin Devamı