Gazete Vatan Logo

‘19 Mayıs rahatsızlığının gerisinde 29 Ekim 1923 var’

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında AK Parti ve CHP’ye yüklendi, “AKP ne zaman sıkışsa, CHP cankurtaran gibi yetişmiştir. CHP, AKP’nin yoğun bakım nöbetçisi” dedi. Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

CUMHURİYETİN TEMELLERİNE SUİKAST: İçimizi acıtan AKP’nin, Cumhuriyetin temellerine alenen suikast düzenlemesi olmuştur... 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim’in etrafının sarılmasından sonra sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihine gelmiştir. Başbakan, bizim, kendilerinin millet ve vatan sevgisini ölçecek kalibrede olmadığımızı dile getirmiştir. Doğrudur; biz, olmayan bir şeyi ölçecek seviyede değiliz. 19 Mayıs kutlamalarından rahatsızlık duyulmasının gerisinde, 29 Ekim 1923 tarihine dönük kızgınlık bulunmaktadır. Bilinmelidir ki, 19 Mayıs esarete karşı dik duruşun bir özetidir. 19 Mayıs’a, Cumhuriyete ve Türk milletine karşı hazım zorunu yaşayan kim varsa, bugün küllerinden yeniden dirilmiştir. Cumhuriyetin ilanıyla sinen densizler, ahlaksızlar; bir kez daha hesaplaşmak adına başlarını kaldırmışlardır. İstiklal Marşı’nın da ihanet lobileri tarafından hedefe konulduğu anlaşılmaktadır. AKP’nin görevli beyanatçısı, ‘Gençliğe Hitabeyi tartışmak lazım ’ diyerek, yeni bir kutuplaşmanın kurdelesini kesmiştir. Tartışmamız gereken Gençliğe Hitabe değil, AKP’nin Hürriyet ve İtilafçılıkla örtüşen şaibeli karakteridir. AKP Damat Ferit ’in izinden, MHP ise Mustafa Kemal’in felsefesinden feyiz almaktadır.

PİSLİKLERİ TEMİZLEYECEĞİZ: Türk milleti Atatürk’ü de kanunlarla sevmemiş ve sahiplenmemiştir. Baskı ve zulmü defetmek için olağanüstü mücadele gösteren bir kahramanı sevmek için kanuna mı ihtiyacımız vardır? Gözleri görmeyenlere, kulakları duymayanlara, kalpleri mühürlenmiş duygusuzlara, fikri melekeleri felç olan piyonlara buradan tekraren bildirmek isterim ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hitabesini gözyaşlarıyla okumuştu. AKP hükümeti, hangi şirret projeyi uygularsa uygulasın, MHP’nin iktidarında tüm pislikler temizlenecektir. AKP, iktidarını sürdürmek amacıyla; değerlerimizi hayâsızca siyasi karaborsa malzemesi yapmıştır.

‘CHP, AKP’nin serumu’

- CHP Genel Başkanı’nın “dinsizler-dindarlar” ayrımı yapıldığına yönelik suçlamaları, Başbakan’a pas olmuş ve bu kapsamda başlayan karşılıklı söz düelloları, yeni bir gerginlik alanının çırasını tutuşturmuştur. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, Başbakan’ın manevi değerlerden nemalanma yarışına girmesi, gerçek niyetini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bunu CHP yardımıyla yapması da, işin bir başka manidar tarafıdır. CHP, AKP’nin serumudur; yoğun bakım nöbetçisi ve karanlık sokaklardaki teşrifatçısıdır. Biz dinine bağlı olanların da güvencesiyiz, bunun dışında kalanların da sigortasıyız.

Haberin Devamı