Gazete Vatan Logo

‘17. fasıl’ Aralık’ta açılacak

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği ile ekonomik ve para politikalarına ilişkin 17. faslın 14-15 Aralık’ta açılacağını duyurdu

‘17. fasıl’ Aralık’ta açılacak

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği ile ekonomik ve parasal politikalara ilişkin 17. faslın Aralık’ta açılması kararlaştırıldığını belirterek, “İnşallah 14 veya 15 Aralık tarihlerinde bu faslı Brüksel’de açacağız” dedi. AB Bakanlığı’nda, AB ülkelerinin Ankara Büyükelçileri’ni kabul eden Bozkır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 29 Kasım’da Brüksel’de yapılacak Türkiye AB zirvesinde, Türkiye’nin AB üyeliği sürecine ilişkin önemli başlıkların ele alınacağını belirtti.

‘Vize beklentimiz var’

Zirve sonrası yayımlanacak metinde, Türkiye’nin AB ile müzakere sürecinin hızlandırılması ve siyasi diyalog mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ifadelerin yer alması gerektiğini belirten ve önümüzdeki yıl 5-6 faslın daha açılacağını bildiren Bozkır, şöyle devam etti: “Ben şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedim. İnşallah yeni bir devir pazar gününden itibaren başlayacak” dedi. AB ile vizelerin kaldırılması konusunda Türkiye’nin beklentileri olduğuna işaret eden Bozkır, AB’nin Türkiye’den beklentilerinin çoğunun da meclisten geçecek yasalarla karşılanacağını belirtti ve ekledi: “Kişisel verilerin korunması yasası, illegal göçle mücadele, insan kaçakçılığın önlenmesi yasası, bazı Avrupa Konseyi sözleşmelerinin meclisimizde onaylanmasıyla birlikte yaklaşık 10 kadar beklenti gerçekleşmiş olacak.”

Haberin Devamı