Gazete Vatan Logo

‘160 fark yaratan’ın hikayesi 17 milyon izleyiciye ulaştı

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana desteklediği “Fark Yaratanlar” programı, 8’inci sezonunu tamamladı.

‘160 fark yaratan’ın hikayesi 17 milyon izleyiciye ulaştı

Sabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin çalışmaları ile yarattıkları etkileri görünür kılarak onları takdir etmek ve topluma ilham vermek amacıyla 2009 yılından bu yana desteklediği “Fark Yaratanlar” programı, 8’inci sezonunu tamamladı. 160 Fark Yaratan’ın videoları, yurt içinde ve yurt dışında 17 milyona yakın izlenme rakamına ulaştı.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, ”43 yıldır insan sevgisiyle gerçekleştirdiğimiz tüm projeler, bütün bireylerin eşit haklardan yararlandığı bir toplum vizyonumuzun ürünüdür. Fark Yaratanlar programı da bunlardan biri. Sekiz sezon boyunca seçilen Fark Yaratanlar’ın hikayeleri geleceğe dair inancımı ve umudumu daha da artırıyor” dedi.

Olumlu yönde etkiledi

Fark Yaratanlar programına dahil olmanın kişi ve kurumların faaliyetlerine nasıl katkıda bulunduğunu anket çalışmalarıyla takip ettiklerini ifade eden Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fark Yaratan seçilenlerin yüzde 91’i çalışmalarına güvenirliğin arttığını, yüzde 58’i çalışmalarını yaygınlaştırdığını söylüyor. Yarısından fazlası gönüllü sayısında ve bağışlarda artış olduğunu belirtiyor. Bu ortak çalışmalardan çok daha büyük sinerji doğacağına inanıyorum. ”

Haberin Devamı