Gazete Vatan Logo

‘16 Nisan bitsin masaya oturacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya mesaj: 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran, böyle yürümez. Gereği neyse Türkiye olarak biz bunu yaparız.

‘16 Nisan bitsin masaya oturacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara Arena Spor Salonu’nda, ‘İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman’ programına katıldı. Erdoğan konuşmasında, Avrupa’da Türk bakanların referandum etkinliklerinin engellenmesiyle başlayan krizle ilgili mesajlar verdi:

‘İşinize bakın işinize’

“Biz muhalefetin derdini anladık. Peki, bu Avrupa ülkelerine ne oluyor? Avrupa ülkelerinin 16 Nisan konusundaki duruşları bizim muhalefetten daha sert, daha haşin, daha yaralayıcı. Bakanlarımızı ülkelerine sokmamak için her türlü diplomatik teamülü çiğnemekten, 2 saatte OHAL ilan edecek kadar her yola başvuruyorlar. Kaldı ki Avrupa’da belediyeler OHAL ilan edebiliyor. Bizim ilan ettiğimiz OHAL beyleri rahatsız ediyor. İşinize bakın işinize. Onlar da Türkiye’de yönetim sisteminin değişmesinin sonuçlarının gayet iyi farkındalar. Onlar iyi farkındalar da bizimkiler hala farkında değil.”

‘Topunuz gelin!’

“Geçmişte ‘hasta adam’ dedikleri bu ülkeyi bir türlü mezara gömüp, başına taş dikemediler. Şimdi bu ülkenin yeniden dirilişine şahit olmak elbette onlara acı geliyor. Tayyip Erdoğan’ın Rotterdam’da dev posterleri dükkanlara asılmış. Gelmiş Hollanda polisi onları söküp, atıyor. Öbür tarafta AB’de PKK terör örgütü yasak olduğu halde, onun başındaki zatın pankartlarıyla, posterleriyle Rotterdam caddelerinde onların polislerinin koruması altında gösteriler yapıyorlar. Almanya’da da aynı şeyi yapıyorlar. Ne yaparsanız yapın. Topunuz gelin. Bu millet 16 Nisan’da gereğini sizlere gösterecektir.”

Haberin Devamı

‘Hesabını soracağız’

“Yıllarca bize AB kriterleri diyerek, dayattıkları ne varsa şimdi hepsini kendileri ayakları altına alıyor. Şu 16 Nisan bir bitsin. 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez. Gereği neyse Türkiye olarak da biz bunu yaparız. Hollanda’da yerlerde sürüklenen benim Hüseyin Kurt kardeşimin hesabını soracağız. Yerlerde sürüklenenler aynı zamanda AB kriterleridir. Bunun hesabını da onların vermesi lazım. Gerçek suratları ortaya çıktı. Bunlarda insanlık yok. Bunlarda vicdan, merhamet yok. Bu Avrupa, İkinci Dünya Savaşı öncesinin ırkçı, faşist, zalim Avrupa’sıdır. Bu Avrupa, Ortaçağ’ın Türk ve İslam düşmanı Avrupa’sıdır.”

Haberin Devamı

‘AB üyeliğiymiş, geri kabulmuş...’

“Diyanet’in imamlarına ajan muamelesi yapıyorlar. Ondan sonra 1 ay İstanbul’da, Alman Konsolosluğu’nda ajan terörist saklanıyor. Şansölye Merkel, burada ziyaretime geldiğinde onu bırakmamızı istiyor. Dedim ki ‘Bizde yargı bağımsızdır, bırakamayız’. ‘Ben size 4 bin 500 terörist dosyası verdim, nerede neticesi’ dedim. ‘E yargı’ dedi. ‘He, bizde de yargı; kusura bakmayın’ dedim. Siz vurdunuz mu? Kusura bakma size de vururlar. Bundan sonra ülkemizde, çeşitli sıfatlar altında ajanlık yapan hiçbir Avrupalıya izin verilmeyecektir. İster şahıs olsun isterse kurum olsun. AB üyelik süreciymiş, geri kabul anlaşmasıymış; artık hiçbiriyle bizi tehdit edemeyecekler. Bitti o işler. 16 Nisan’da şu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir geçelim; ondan sonra çok daha farklı bir Türkiye doğacak.”

Çocuklarla buluştu

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla down sendromlu çocukları kabul etti. Erdoğan, ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden çocuklar ile birlikte çektirdiği fotoğrafları paylaştı.

‘Metni okumamış’

“Ana muhalefet partisi başkanı, ‘Cumhurbaşkanı ve başbakan başka partiden olursa kavga çıkar’ diyor. Biz de böyle olmasın diye cumhurbaşkanı ve başbakanı birleştiriyoruz. Metni dahi okumamışsın. Öyle yalanlar ortaya atıyorlar ki insanın havsalası almıyor. Önceki gün ‘Cumhurbaşkanı tüm lokantaları kapatabilir’ diyor. Palavranın da bir haddi hududu olur.”

Programlar iptal

AK Parti Yurt dışı Seçim Koordinasyon Merkezi, Almanya’da yapılması planlanan, referandumla ilgili etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu. AK Parti’nin Hollanda kampanya sorumlusu Mustafa Aslan da yaşanan krizin ardından, Türk bakanların artık Hollanda’da anayasa referandumu kampanyası yapmayacaklarını söyledi.