Gazete Vatan Logo

‘15 Temmuz gecesi uyumayacağız’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz’da yapılacak anma törenlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ünal şunları söyledi:

‘15 Temmuz gecesi uyumayacağız’

“Toplumsal kesimler ile etkinliklere katılacağız. Gençlik ve kadın kollarımız bulundukları illerde, belediye başkanlıkları, 11 Temmuz’dan itibaren anma törenlerine katılacaklar. AK Parti coşkunun parçası olacak. 7 Temmuz’dan sonra detaylı program paylaşacağız. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın katılacağı nöbete katılacağız. 15 Temmuz şehitler köprüsünde, TBMM’de,direnişin sembolü olan bütün mekanlarda olacağız. O gece uyumayacağız. Sokakta demokrasi aramıyoruz, şehitleri gazileri anıyoruz.

Perdelemek için mi?

Ünal, CHP’nin ‘Adalet nöbeti tutsunlar’ açıklamlarına tepki gösterirken, “CHP 15 Temmuz’u gölgelemek, perdelemek için yaptıklarına uygulama olarak adalet yürüyüşünü de araç haline mi getirecek? CHP sözcüsünün bu açıklaması ne anlama geliyor. Anma törenlerinin karşısına adalet yürüyüşü gibi kimlerin destek verdiğinin açık olduğu bir yürüyüşü alternatif gibi sunması ‘Adalet Yürüyüşü’nü de dikkate alın’ gibi uyarının ne anlama geldiğini açıklamalarını bekliyoruz. CHP’li sözcüler ağzındaki baklayı mı çıkardılar? Bu yürüyüşün amacı 15 Temmuz’u itibarsızlaştırma amacı mıydı?” dedi.

Haberin Devamı

Don Kişot benzetmesi

“Gezi’de on binlerce insan sokağa çıktı. On binlerce insanın sokağa çıkması üzerinden CHP, 20 milyon oy alan hükümetin meşruiyetini tartışmaya açtı. Bugün 10 bin kişiyle yürüyen CHP, yüzde 52 oy alan cumhurbaşkanının meşruiyetini tartışıyorsa sorun vardır. Don Kişot’un yel değirmenlerini canavar sanması gibi. CHP yüzde 50 oy alsaydı kimseye su vermeyecekti demek ki.”

‘AİHM kararı şimdiden belli’

“(CHP’nin AİHM’ye başvurusu) CHP’nin adalet arayışı adalet arayışı değil. AYM’ye başvurusu AYM’ye başvuru değil. AİHM’ye başvuru da AİHM’ye başvuru değil. Eylemler üzerinden; hükümet krizi, meşruiyet tartışması alanı oluşturmak, farklı sorun alanlarında kriz üretmek ve sorundan beslenen bir siyasetin parçası olmak. YSK ve AYM kararları açıktır. AİHM’nin de kararı şimdiden bellidir.”