Gazete Vatan Logo

'10 bin yeni konut yapacağız'

Sinpaş: Türkiye iyi gidiyor, 10 bin yeni konut üretmeyi hedefliyoruz...

Bu yıl Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity 2010 projeleriyle 1080 adet konut satan ve şu ana kadar 6 bin konut üreten Sinpaş, Türkiye’nin bölgesel bir güç olmasından hareketle yürüyen projelerinde 10 bin adet yeni konut satışa sunmayı planlıyor. Hedef ise 6 milyar lira ciro ve 1 milyar 580 milyon lira kâra ulaşmak.

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, yürüyen projelerinde 10 bine yakın yeni konut üreteceklerini, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacaklarını açıkladı. Sinpaş GYO’nun yılın 9 aylık dönemindeki faaliyetleri ve gelecek hedeflerine ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Çelik, “Geçen ay itibarıyla devam eden projelerimiz Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity 2010’da toplam 1080 adet konut sattık. Kasım 2010 itibarıyla 434 milyon liralık satış gerçekleştirdik. Halka açıldığımız 2007 yılından bu yana ise krize rağmen toplam 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon lira ciro elde ettik. Önümüzdeki 5-6 yılda yürüyen projelerde 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar lira ciro ve 1 milyar 580 milyon lira kâr hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin bölgesel bir güç olmaya başladığını belirten Çelik, “Türkiye devletin komşularıyla sıfır sorun politikası sayesinde bunu sağladı. Ülkem iyi gidiyor diye düşünüyorum. Bir şeyler iyiye giderken içinden pay almak iş adamının hakkıdır. Biz bu hakkı sonuna kadar inşallah kullanacağız. 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etme kararı aldık” diye konuştu.

Yıl sonunda 500 milyon lira ciro hedeflediklerini belirten Çelik, toplam 2 bin 150 konutluk 4 yeni projeyi de hayata geçireceklerini bildirdi. Çelik, İstanbul’da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları’na komşu Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra’da Troya projelerinin, Ankara’da Büyükesat projesinin satış ve üretim planlamasını yaptıklarını belirterek yeni projelerle birlikte 2011 yılında 1.800’den fazla konut satarak, 793 milyon lira satış hasılatı hedefliyoruz” dedi.

Marmaris ve Ankara’ya gireceğiz

İstanbul’da yılda 100 bin konut satıldığını, bunun içerisinden Sinpaş’ın 2 bin adet payı “güle oynaya” alabileceğini ifade eden Çelik, yakında Ankara’da Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı’nın birlikte olacağını, Ankara’ya “Gelecek Geldi” sloganıyla gireceklerini, başkenti değerlendirecek, ülkeye değer katacak projeler gerçekleştireceklerini ifade etti. Çelik, Marmaris’te daha yüksek gelir grubuna konut üreteceklerini, buradaki yatırım alanının Türkiye’nin en güzel lokasyonlarından biri olduğunu, 2 kilometreye yakın sahil şeridine sahip arazinin bir yanının Yunanistan’ın Simi, bir yanının Rodos adasına baktığını anlattı.

Müşteriler dekorasyona takside ‘nasıl isterse’ öyle karar verecek

4 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve sloganı ‘Nasıl İstersen’ adını taşıyan yeni bir kampanyaya başlayacaklarını açıklayan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kampanyada müşterimize, ‘Evini nasıl istersen, dekorasyonunu nasıl istersen, ödeme planını nasıl istersen’ diyoruz. Müşteriler, ister peşin, ister vadeli, ister ara ödemeli, bütçesi nasıl uygunsa öyle ödeme yapabilecek. Evlerini ister 4 oda, ister duvarlarını yıkıp 2 oda yaparak öyle teslim ediyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığını bulabilecek. Hatta istediği metrekareye ve oda sayısına kendisi karar verecek” dişe konuştu. Kampanyanın projeleri arasında yer alan Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün projelerinde geçerli olacağını belirten Çelik, kampanyayla beraber 2011 yılında 1.840 dairenin satılabileceği bir portföy oluşturma hedeflerinin bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı