Gazete Vatan Logo

‘1 Mayıs’ta Bakırköy’deyiz’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu 1 Mayıs için uzlaşıldığını duyurarak “Yer Bakırköy” dedi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB de ortak açıklamayla miting için Bakırköy pazar yerine çağrı yaptı

‘1 Mayıs’ta Bakırköy’deyiz’

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs’ı Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacak. DİSK Genel Merkezi’nde kutlamalara ilişkin yapılan basın toplantısında, İstanbul Valiliği’nce kutlamaların Taksim’de yapılması talebinin reddedildiği hatırlatıldı.Açıklamada, “İşçilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen 4 emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere kutlamaları İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirmeye karar verdik” denildi.

Kani Beko: Bu yıla mahsus

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “1 Mayıs kutlamaları konusunda sendikalarla anlaştık. Taksim’e bir heyet gidecek. Miting ise Bakırköy pazar yerinde yapılacak” dedi. Dört örgüt daha önce 1 Mayıs için Taksim’de olacaklarını belirtmiş, valilik ise Yenikapı ve Maltepe meydanlarını adres göstermişti. CHP’den ise 1 Mayıs’ı valiliğin gösterdiği bir alanda 1 milyon kişiyle kutlama önerisi gelmişti.

Haberin Devamı

Karara ilişkin DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’ açıklama yaptı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul Taksim’de düzenlemek istedikleri 1 Mayıs kutlamalarına dair taleplerinin İstanbul Valiliği’nce reddedildiğini ifade ederek, “Bu koşullar altında işçilerin, emekçilerin tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını, güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen 4 emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirmeye karar verdik” dedi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Aslında herhangi bir uzlaşma sağlanmadı. Biz değerlendirme yapıp, bu yıla özgü Bakırköy’de kutlanmasına karar verdik” dedi.

Taksim’e çiçek

İşçi sendikası başkanları Pazar günü tüm işçileri temsilen Taksim Meydanı’na çelenk bırakacak.

Son kutlama 2012’de2010 yılında 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına izin verilmiş, ancak 2013 yılında kutlamalara birkaç gün kala meydanda çalışma yapıldığı gerekçesiyle 1 Mayıs’a yasak getirilmişti. Alana çıkmak isteyenlere uygulanan biber gazlı polis şiddetinin Gezi eylemlerinin tırmanmasına yol açtığı konuşulmuştu. O zamandan beri meydan 1 Mayıs kutlamalarına yasaklanmış halde.

Haberin Devamı