Gazete Vatan Logo

‘1 kuruşluk torpil varsa bırakırım’

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin yaptırdığı rezidanstan kızının aldığı daireyle ilişkin iddialara tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu “1 kuruşluk torpil varsa siyaseti bırakırım. Bırakın 1 milyon doları, 100 bin dolar versinler hemen verelim” dedi

‘1 kuruşluk torpil varsa bırakırım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınması ve Ataşehir Buz Rezidans’ta kızının aldığı daireyle ilgili iddialara karşı “hodri meydan” dedi. Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında soruları yanıtlarken özetle şunları söyledi:

‘Battal Bey’e sordum’

“İçişleri Bakanı’nın saydığı unsurların tamamından belediye başkanımız için takipsizlik kararı verilmiş. Ben Battal Bey’e sordum ‘Nedir bunlar’ diye. Hepsinin mahkeme kararını bana gösterdi. Şimdi siz Man Adası’nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunu sağlamlaştırmak için böyle bir yola başvuruyorsunuz.”

‘Araştırın diyorum...’

“Buz Rezidans’ta kızımın 73 metrekarelik bir dairesi var. Eğer bir kuruşluk bir torpil varsa ben siyaseti bırakırım. Ben sadece kendimin değil bütün çocuklarımın, dünürlerim dahil hepsinin mal varlığını araştırın dedim. Araştırmıyorlar. Siyasi manevra diyorlar. Bir siyasi manevra da Binali Bey, Erdoğan yapsın. Kızımın dairesi orada, hatta dedim ki ‘Şu basın mensuplarını çağırın da gösterin şu daireyi.’ İnanın daireyi aldı, 2 ay bekledi mobilya almak için, biraz para biriktirmek için.”

Haberin Devamı

‘Kızım tazminat kazandı’

“Bu tür iddiaları havuz medyası yapıyor. Kızım tazminat davası açtı kazandı. Bir insanla bu kadar uğraşılır mı? Kızım mütevazi bir daire alıyor. Versinler 1 milyon dolar hemen verelim. Bırakın 1 milyon doları 100 bin dolar versinler hemen verelim. Erdoğan Man Adası’yla ilgili belgelerden dolayı büyük rahatsızlık içinde. Dolayısıyla bunu kapatmak istiyor. Onun baskısı bize vız gelir.”

‘Ön seçimle geldi’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, görevden alınan Battal İlgezdi’nin eşi Gamze İlgezdi’nin milletvekili olmasıyla ilgili, “Ön seçimle geldi. Ben onun milletvekilliğini ilan etmedim ki. Kontenjandan olsa, hadi diyelim bu iddia doğrudur, ama kontenjandan gelmedi ki” dedi.

Soylu’dan yanıt: Yalan

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ataşehir ile ilgili iddialara mahkemelerin takipsizlik kararı verdiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Kılıçdaroğlu sen bittin” açıklamasıyla ilgili de şöyle konuştu: “Sen kimsin ki beni tehdit ediyorsun. Sırf sarayın gözüne girmek ve koltuğunu sağlamlaştırmak işin bu yola başvuruyor. Düne kadar Fetullah Gülen’e övgüler düzen ve düne kadar Erdoğan hakkında ağza alınmayacak şeyler söyleyen biri nasıl olur da 180 derece dönüp içişleri bakanlığı koltuğuna oturur.” Kılıçdaroğlu’nun canlı yayını sürerken, Bakan Soylu, açıklamalara Twitter üzerinden tepki gösterdi. Soylu şunları yazdı: “Canlı yayında şu anda KK alenen ATAŞEHİR konusunda yalan söylüyor. ‘İddiaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi’ dedi. Eğer böyleyse ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecekmisin???” İçişleri Bakanlığı da konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Kılıçdaroğlu yalanlanarak, “Battal İlgezdi’nin görevinden uzaklaştırmasına dayanak teşkil eden soruşturma dosyalarına ilişkin Danıştay tarafından verilmiş ‘red’ kararı ve adli mercilerce verilmiş ‘takipsizlik’ veya ‘beraat’ şeklinde karar bulunmamaktadır” denildi.

Haberin Devamı

Ülkücülerle ittifak süreci!

Haberin Devamı

“Eğer ekonominin daha kötüye gideceğini görürlerse erken seçim kararı alabilirler” diyen Kılıçdaroğlu, seçimde ittifak konusundaki soruya şu yanıtı verdi: “Önümüzdeki süreç zaten bir ittifak süreci olacak. Demokrasiden yana olanlar bir ittifak oluşturacak, otoriter sistemden yana olanlar da bir ittifak oluşturacak. Ben hiçbir ülkücünün, hiçbir milliyetçinin otoriter yönetimden yana olduğunu düşünmüyorum. Her vatansever demokrasiden yana tavır alır. Geçmişte askeri darbelerin olduğu yıllarda en büyük acıları bu ülkenin devrimcileri ve ülkücüleri çekmiştir. Bugün için herhangi bir ittifak söz konusu değil. Ama söylediğim gibi demokrasiden yana kim tavır alıyorsa onlara evet deriz.” Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayına dair soru üzerine ise, “Çok güzel bir adayımız olacak. Birden fazla isim var. Oturup değerlendireceğiz” dedi.

Şirket, Ziya İlgen’in iddiası

Man adasında kurulan bir şirkete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının para transferi yaptığına dair dekontlar açıklayan CHP, bir belge daha ortaya attı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, twitter adresinden ‘Bumerz Limited’ adlı şirketin Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen’e ait olduğuna dair belge yayınladı. Kılıçdaroğlu da dün NVT’deki programda, “Buyurun Bumerz Limited... Kime ait? Ziya İlgen’e ait. Kalkacaksın ‘Ben yerliyim, milliyim’ diyeceksin, vergi cennetlerinde şirket kuracaksın” dedi.

Haberin Devamı