Gazete Vatan Logo

‘1.4 milyon euro nafaka mı olur?’

İtalya’nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi’nin boşandığı karısı Veronica Lario’ya ödediği aylık 1.4 milyon euro nafaka, mahkeme tarafından iptal edildi

‘1.4 milyon euro  nafaka mı olur?’

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi ile 1990’da evlenen Veronica Lario, 2009’da eşinin “küçük yaştaki kızlarla görüşmesi” üzerine boşanma davası açmıştı. 2012’de sonuçlanan davada, Berlusconi’nin Lario’ya aylık 3 milyon euro tazminat ödemesine karar verilmişti. Ancak 2014’te yine mahkeme kararıyla nafaka miktarı aylık 1.4 milyon euroya indirilmişti. Bu yüksek nafaka miktarı, Veronica Lario’nun evliyken sahip olduğu yaşam tarzını sürdürebilmesi için belirlenmişti. İtalya’nın en zengin isimlerinden olan Sivlio Berlusconi ise, eski karısının zaten kendi geçimini sağlamaya yetecek mal varlığına sahip olduğunu, dolayısıyla nafakaya ihtiyacı olmadığını savunuyordu.

Zaten zengin

Berlusconi, Yargıtay’ın başka bir davada bu yönde aldığı kararı örnek göstererek Lario’ya ödediği nafakanın iptali için Milano İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme de itirazı haklı bularak, Lario’nun evliyken sürdürdüğü yaşam standardını koruması prensibinin uygulanmasına gerek olmadığına hükmetti. Mahkeme, Veronica Lario’nun yaklaşık 300 milyon euro değerinde mal varlığına sahip olduğunu, çok sayıdaki mülkü sayesinde düzenli gelir de elde edebileceğini vurguladı.

Haberin Devamı