Gazete Vatan Logo

'1-2 gün içinde müjdeyi...'

'1-2 gün içinde müjdeyi...'

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, Akçakale Sınır Kapısının açılıp faal hale gelmesiyle ilgili çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, "Umarım 1-2 gün içerisinde bu müjdeyi sizlerle paylaşmış oluruz" dedi.

Çelik, Harran ilçesindeki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, geçen dönem ilçenin birçok sorununu çözdüklerini söyledi.

Siyasetçi olarak verilen sözleri yerine getirdiklerini belirten Çelik, bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle kapatılan Akçakale Gümrük Kapısı'nı açmak için çalıştıklarını anlatan Çelik, "Akçakale Sınır Kapısının açılıp faal hale gelmesi ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya gelmiş bulunuyor. Umarım 1-2 gün içerisinde bu müjdeyi sizlerle paylaşmış oluruz" dedi.

"Yatırımlar Batı'dan çok Doğu'ya yapılıyor"

Terör olaylarına da değinen Çelik, bölgenin yıllardır yaşanan sıkıntılar nedeniyle hak ettiği patlamayı gerçekleştiremediğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'de Arap, Kürt ve Türkler arasında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Bir Anadolu yiğidi ortaya çıktı ve dedi ki, '78 milyon insanın birliğinden, kardeşliğinden yanayım. 780 bin kilometrekare toprağın birliğinden yanayım, ay yıldızlı bayraktan yanayım. Bu milleti kimse bölemez, kimin ne hakkı varsa verilecek.' Hakları verildi. Yatırımlar Batı'dan çok Doğu'ya yapılıyor. Otoyollar, hastahaneler, yüzlerce okullar yapılıyor, altyapılar yapılıyor. O halde terörün bahanesi kalmadı. Şimdi silahların bırakılması lazım, ama bırakmadılar. O zaman devlet devletliğini gösterecek. Bu ülke 2014 yılının sonuna kadar terör olaylarına 360 katrilyon para harcamış. Yakılıp yıkılan, yani tahrip edilen zayiat ise 500 trilyon. Teröre toplam 860 katrilyon harcanmış. Bu parayla Türkiye'nin yarısı altınla döşenir."