Gazete Vatan Logo

''Rus ise tecavüz edebilirsin''

Mahkemenin beraat kararındaki gerekçesi Hitler Almanya'sını anımsattı

24 yıl hapis cezası alan fuhuş çetesinin lideri, Rus kadına tecavüzden beraat etti. Gerekçeli kararda, "Yabancı uyruklu kadınların Türkiye'ye ne amaçla geldikleri bilinen bir gerçektir" ifadesi kullanıldı

New York Times gazetesinde Carig Smith tarafından kaleme alınan, "Türkiye kadın pazarı olmaktan memnun mu?" başlıklı makalenin 28 Haziran 2005'te ulusal basında yer almasının ardından başsavcılığın talimatıyla başlatılan "Kedi Operasyonu" kapsamında yakalanan 13 sanığa 2 ile 24 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

24 yıl hapis cezası alan çete lideri Ejder Topak, Rusya Başkonsolosluğu'nun çetenin elinden kurtarılması için yardım istediği bir Rus kadına tecavüz suçlamasından ise beraat etti.

Kararda, tecavüzün tıbbi delilinin olmadığı belirtildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, "çete kurmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak", "cinsel saldırı", "fuhuş yaptırmak" suçlarından tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Ejder Topak ile Murat Doğan hazır bulundu.

Mahkeme, çete lideri Topak'ın, 28 mağdureye fuhuş yaptırmak amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, yurtdışından getirilen kadınların pasaportlarında değişiklik yaptırmak suretiyle dolandırıcılık yapmak, Ukrayna uyruklu 3 kadını zorla kaçırarak paralarını almak suretiyle hürriyetten yoksun kılma suçlarını işlediğinin anlaşıldığına hükmetti. Topak, toplam 24 yıl 5 gün hapis ve 23 bin 600 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Tecavüzden beraat
Topak ile Doğan, Rusya uyruklu İrina Ryabchenko'a tecavüz ettikleri suçlamasından ise beraat etti. Gerekçeli kararda şu ifadeler kullanıldı:
"Yabancı uyruklu kadınların Türkiye'ye ne amaçla geldiklerinin bilinen bir gerçek olduğu, ancak kadın pazarlayıcıları ile aralarındaki menfaat sürtüşmesinden kaynaklanan iddiaların abartılmış olduğu sonuç ve kanaatine varıldığından ırza geçmenin tıbbi delillerinin mevcut olmadığı...
Başlangıçta para kazanmak maksadıyla rızaya yönelik eylemlerin sonradan menfaat sürtüşmesinden kaynaklanan iddialara dönüştüğü sonuç ve kanaatine varıldığından, mahkemenin vicdani kanaati oluşmadığından sanığın bu suçlardan beraatine karar verildi."
İddianamede, 23 yaşındaki İrina Ryabchenko'nun İstanbul'da fuhuş çetesinin eline düştüğü, Ejder Topak'a satıldığı, Topak ile 2 kişi tarafından dövülüp 4 gün boyunca tecavüze uğradığı belirtilmişti.


Haberin Devamı