Gazete Vatan Logo
Magazin ''Hala bir sevgilim yok''

''Hala bir sevgilim yok''

Denize uçan otomobilden çıkamayan tek isimdi... Herkes onu öldü bildi... Ama “Kavak Yelleri” fanatikleri hep bir mucize bekledi, kendine has gülümsemesiyle dönüp gelmesini istedi. Ve beklenen oldu, Dağhan Külegeç, yani dizinin Efe’si yeniden kadroda...

Diziden siz ayrılmıştınız ama ayrıldığınız dönemde “neden daha sonra devam etmeyeyim, ki işimi seviyorum” diyordunuz. Ne olmuştu da Kavak Yelleri ile yollarınız ayrılmıştı?

- Çalışma temposu beni fiziksel ve psikolojik olarak çok yormuştu. Hem sinir hem de vücut sağlığım son derece yıpranmıştı, bu yüzden bırakmak istedim. Oturup konuştuk, hepimiz için en doğrusunun bu olduğuna karar verdik. Diziyi bırakacağım üç ay öncesinden belliydi yani.

Fikrinizi ne değiştirdi?

- Yokluğum bir yıldan fazla sürdü. Ben de o sırada yeterince dinlenme fırsatı buldum. Hem işimi ve ekip arkadaşlarımı sevdiğim hem de zihnen ve bedenen kendimi çalışmaya hazır hissettiğim için bana yapılan teklifi kabul ettim.

EFE SEMPATİK, GÜÇLÜ BİR ADAM

“Kavak Yelleri” izleyenleri ille de “Efe dönsün” diyorlardı. Sizce onları Efe’ye böylesine bağlayan neydi?

- Efe güçlü, esprili, neşeli, renkli, sempatik bir karakter. İzleyiciler sanırım bu yüzden sevdiler onu.

Efe denize uçtu cesedi bulunamadı. Peki diziye dönüşü nasıl olacak?

- Olacakları, ben de her hafta senaryo gelince öğreniyorum, dolayısıyla bu sorunun cevabını emin olun ben de bilmiyorum. Ayrıca cevabını bilsem de söylemem, zira işin sürprizi kaçar. Bu sorunun cevabını öğrenmeleri için izleyicilerimizi bu akşam ekran başına davet ediyoruz.

HÂLÂ BİR SEVGİLİM YOK

Verdiğiniz bir röportajda, tiyatroya gitmeme nedeni olarak sevgilinizin olmamasını gösterdiniz. Hâlâ yalnızsanız, fanlara haber verebilir miyiz?

- Yok canım, “Tiyatroya gitmiyorum, sevgilim yok” tamamen bir espriydi. şaka olsun diye söylemiştim. Fanlarıma haber verin tabii, onların mutlu olması beni de mutlu eder; sevgilim yok...

Playstation ve motosiklet tutkunuz malum... O tutkular hâlâ devam ediyor mu?

Motosiklet kullanmak keyifli bir şey ama Playstation’dan yavaş yavaş uzaklaşıyorum. Gençken daha çok oynuyordum, artık öyle bir tutkum olmadığını söyleyebilirim. Onun yerini üç top bilardo aldı.

RAHATLIĞIM KARAKTERİMDEN

Gece Cihangir ve Taksim dolaylarında arkadaşlarımız sizi görüntülüyor, o anlarda ilk dikkati çeken de rahatlığınız oluyor. Alıştınız mı bu takip durumlarına, ıstiklal Caddesi’nde durdurulmalara?

- Ben hayatım boyunca rahat olmaya, olayları iyice algılamaya, anlamaya ve kabul etmeye çalıştım. Olanı kabul etmekten başka yapacak pek bir şey olduğunu düşünmem. “Alıştınız mı?” sorusuna gelince, o durum alışsanız da tehlikeli hiç alışmasanız da... Bıçak sırtı gibi bir şey... Ve alışıp alışmama konusunda gerçekten net bir cevabım yok.

Yeni projeler var mı ufukta görünen?

- Şu an için sadece “Kavak Yelleri” var. En az bir yıl boyunca da sadece o olacak galiba...

BENİ NEDEN YAKIŞIKLI BULDUKLARINI BİLMİYORUM

Özgür ruhlu biri gibi görünüyorsunuz. Yıllarca aynı dizide rol almak size fazla bağlayıcı bir iş gibi gelmiyor mu?

- Vallahi ben bir sene “Lise Defteri”nde oynadım, bir sene “Hırsız Polis”te, iki sene de “Kavak Yelleri”nde. Öyle senelerce aynı diziye devam etmişliğim yok...

İnternette düzenlenen bir ankette en yakışıklı oyuncu seçilmiştiniz. Rakipleriniz de güçlüydü üstelik... Nedir seyirciyi size bağlayan şey, hiç düşündünüz mü?

- Bu, bir kadınla seviştikten sonra kadının size “Neden ben, neden ben” diye sormasına benziyor. Böyle bir şey düşünmemeyi tercih ederim. Bu işin esprisi tabii. Sebebini düşünmedim, çünkü bunu düşünmek seni kendini beğenmişlik noktasına getirebilir, doğallığının bozulmasına yol açabilir.(Hürriyet)

Haberin Devamı